Onder begeleiding van onze experts sla je een verdiepingsslag als professionele trainer. Bekijk de prijslijst hier.

Individuele coaching op maat

Ben je als trainer op zoek naar verdieping in je didactische vaardigheden? Wil je die ene complexe training nu eens grondig voorbereiden? Of heb je de ambitie om meer te variëren met werkvormen, je uitlegvaardigheden te verbeteren of je zelfvertrouwen voor de groep te versterken? Dan is onze individuele coaching precies wat je nodig hebt.

Onder begeleiding van een expert ga je aan de slag met jouw specifieke uitdagingen als trainer. We putten uit een uitgebreide kennisbank om de sessies volledig af te stemmen op jouw persoonlijke ontwikkelingsbehoeften. Samen duiken we diep in de materie, zodat we jouw didactische skills duurzaam naar een hoger niveau tillen.

Basis

Boek resultaten op korte termijn
400,- per sessie (ex. btw)
 • Persoonlijke coach
 • 3-6 sessies van 2 uur
 • Online of incompany
 • Onbeperkte feedback
 • Gratis voortgangsgesprek

Premium

Investeer in je duurzame ontwikkeling
350,- per sessie (ex. btw)
 • Persoonlijke coach
 • 7-12 sessies van 2 uur
 • Online of incompany
 • Onbeperkte feedback
 • Gratis voortgangsgesprek

Jaarabonnement

Onderhoud je skills op maandelijkse basis
300,- per maand (ex. btw)
 • Persoonlijke coach
 • 1 maandelijkse sessie van 2 uur
 • Online of incompany
 • Onbeperkte feedback
 • Gratis voortgangsgesprek

Een verdiepingsslag slaan als trainer

Ongeacht je ervaring: als professionele trainer kun je jezelf altijd verbeteren. Elke groep is anders en geen enkele sessie verloopt hetzelfde. Je moet dus kunnen balanceren tussen vertrouwde methoden en spontane ingevingen.

Het helpt hoe dan ook om je training gestructureerd voor te bereiden. Je kunt daarbij steeds uitgaan van dezelfde basisprincipes: je doelgroep analyseren, de leerdoelen formuleren en de slides opmaken. Het geeft houvast als je hier niet te veel veranderingen in aanbrengt.

Spontaniteit ontstaat in de dynamiek van de groep: cursisten stellen onverwachte vragen of confronteren je met situaties waarin je een beroep moet doen op je improvisatievermogen. Deze momenten zijn lastig, maar geven je ook de kans om je standaardaanpak te doorbreken en jezelf te ontwikkelen tot een veelzijdige, adaptieve trainer.

Drie tips om de diepte in te gaan

Hieronder vind je drie tips om als trainer de diepte in te gaan.

1. Vraag om feedback

Feedback is essentieel om te ontdekken waar de ruimte voor ontwikkeling ligt. Vraag dus altijd om reacties na je trainingen en sta open voor kritische reflectie – niet alleen met deelnemers, maar ook met medetrainers en collega’s. Zo krijg je een helder beeld van je sterke punten en je verbeterpunten.

2. Blijf jezelf ontwikkelen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van didactiek, leren en ontwikkelen. Woon bijvoorbeeld lezingen bij of kijk online naar ervaren trainers. Blijf jezelf vooral ook verdiepen in je eigen vakgebied, zodat je hoe dan ook boven de stof staat.

3. Durf te experimenteren

Als je voor een groep staat wil je kunnen vertrouwen op vastigheden. Toch kom je alleen verder als je af en toe iets nieuws durft uit te proberen. Een nieuwe werkvorm, een andere structuur of een innovatieve tool: bereid jezelf goed voor, denk na over het beoogde effect en geef heldere instructies. Zo breid je langzaam maar zeker het repertoire uit waar je over beschikt. Reflecteer nadien wel op de effectiviteit, zodat je waar nodig je aanpak kunt aanpassen.

Individuele coaching: hoe kunnen we jou helpen?

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als professionele trainer? Met de bovenstaande tips kun je zelf de eerste stap zetten. Vaak is er intensieve begeleiding voor nodig om oude patronen te doorbreken en nieuwe skills in te laten slijten. Centrum voor Didactiek kan je daarbij helpen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij reageren altijd binnen 24 uur.

Hebben je collega’s ook behoefte aan didactische bijscholing? Kijk eens naar onze basiscursus, verdiepingscursus of specialisatiecursus.

×